Results 1 to 16 of 16

Thread: Bye again guys lol!

  1. #1

    Thumbs up Bye again guys lol!

    Well I'm going to have to leave again.

    I got a new pc and its Vista so I cant play anymore.

    Hope they fix that if they do let me know I would be more then happy to

    come back again I love playing this game
    Nothing But Love! That's what makes Dragons Fly!

  2. #2

    Default Re: Bye again guys lol!

    Should have kept the old one
    All alone in the dark

    Chaos..Morrtoc
    Unity..Brainbasher(MorrBasher on Chaos)

  3. #3

    Default Re: Bye again guys lol!

    so sad We did not even meet

    We bought a new PC too. The intention was, that husband Flameus and me could play together. It does not work Vista

    Lucky me- I can play with my old one (uhmm PC I mean^^). And I will not share rare online-time with him. He and a friend are still trying to get HZ goin`with Vista.
    If I knew how to- I would atomize it ^^

    All the best to you, Balthizar- Still hoping to see you some day

  4. #4
    Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    EU - Chaos - Dralk
    Posts
    135

    Default Re: Bye again guys lol!

    Why not install XP and Vista on 1 PC ? ;-)
    XP for Horizons and Vista for other things ^^

  5. #5

    Default Re: Bye again guys lol!

    In all honesty, there comes a time when a professional product needs to be compatible with the current operating system; and that time has passed, Vista has been released for more than long enough.

  6. #6
    Member C`gan's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Acul, Trandalar and Tagath's in Mala, Genevia Island
    Posts
    3,246

    Default Re: Bye again guys lol!

    AA0, there are times when the current OS should be scrapped entirely. As my housemate found out, Vista is not even compatible with it's OWN updates on Microsoft's site.

    Here's the story: A friend got a Vista laptop. It was fluky from the start just with the base OS. Took it to Window's update site, ran the update, none found. Still ran fluky. Did a reformat and reinstall. No luck. Back to update, all updates are currently installed. Checked the site for video and sound drivers. Both listed newer drivers than what was currently on the laptop. Tried downloading from their sites. Wouldn't install. Checked windows site on an XP computer, new drivers were listed for putting in Vista. Put laptop back to update. No updates.

    In the end, we just RMA'd the laptop.
    C`gan Weyrsinger, blue Tagath's rider, WorldProjects Team Lead Emeritus
    Tagath, blue Lunus "for the breath weapon"
    Located in sunny Acul on Trandalar, Order shard

  7. #7

    Default Re: Bye again guys lol!

    Ummmm Vista does not use the website to update. It has it's own internal updater. If you some how forced it to use the website that was your first mistake.



  8. #8
    Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Nowhere near Slayvite's Lair i can tell you that. He has Ranch sauce instead of shampoo.
    Posts
    887

    Default Re: Bye again guys lol!

    I've found that most of the Mmorpg's i play have all had to have numerous downloads to get them to work with Vista.
    A major problem is Vista uses Dx 10 but the OS was so secret while being done that most developers now have to backwards write Vista to make them compatible.
    As a dis-gruntled microsoft employee said "Do you honestly think microsoft care wether their OS works or not?"

    Just takes time, and yes you can play Horizons using Vista, somebody wil write down how they did it soon.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Dralk and in my lair, where else?
    Posts
    2,029

    Default Re: Bye again guys lol!

    Here's the story: A friend got a Vista laptop. It was fluky from the start just with the base OS. Took it to Window's update site, ran the update, none found. Still ran fluky. Did a reformat and reinstall. No luck. Back to update, all updates are currently installed. Checked the site for video and sound drivers. Both listed newer drivers than what was currently on the laptop. Tried downloading from their sites. Wouldn't install. Checked windows site on an XP computer, new drivers were listed for putting in Vista. Put laptop back to update. No updates.
    It's almost impossible that you run an update on a newly acquired computer and you won't find updates, they release stuff all the time including the malware detection updates.

    For what I read, it's a crappy laptop not "just" installed off its original CDs (else you'd have found Vista updates for sure) but tweaked already.

    The whole story smells like you could have had the same issues when passing from Win 95 to XP.


    Quote Originally Posted by Sindala View Post
    I've found that most of the Mmorpg's i play have all had to have numerous downloads to get them to work with Vista.
    A major problem is Vista uses Dx 10 but the OS was so secret while being done that most developers now have to backwards write Vista to make them compatible.
    As a dis-gruntled microsoft employee said "Do you honestly think microsoft care wether their OS works or not?"

    Just takes time, and yes you can play Horizons using Vista, somebody wil write down how they did it soon.
    Most alive MMOs would run in DX 9 and in Vista would still run well enough.

    Sources of issues are MMOs using older DX, older network code, and most of all old sound code. Expecially "top" MMOs using some Creative Labs top audio cards hardware to achieve some particular effects had to rework that part since Vista did not provide an easy support of that.

    But don't think it's all so "high level". Most software that stopped working on Vista is due because the software had bugs. Most often, a software whose erratic behavior would not be detected in former Windows (earning it its bad name in matters of security, as those "erratic behaviors" going unchecked were a nicely exploitable security hole.) is halted by Vista relentlessy.

    Horizons is a first case of this (have to see if it's because of simple bugs or just "shortsighted" usage of some Windows APIs), WoW too has its share (to the point that vanilla WoW has _less_ issues running in Vista than the 2007 released TBC expansion...).

    I actually feel better that Vista halts every suspect attempt at accessing protected memory and validates system calls more strictly, I prefer dropping a software than having everything compromised due to the old security holes being all here.
    Vahrokh Vain - Ancient dragon level 100 adv 100 craft 34M of untainted, fireworks and other crap free hoard.
    Isarion - Reaver Healer Spiritist, many craft classes.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cambridgeshire, UK
    Posts
    684

    Default Re: Bye again guys lol!

    the latest expansion for EQ2 (Kunark) requires you right click on the EQ2 icon,and run as adminstrator or it won't install.

    also, whenever you actually run it, you have to "run as administrator" - you can't just use the icon normally as previously.

    Looks like HZ is not the only MMO to have issues with Vista.

    Thankfully I still use XP Pro, it's my hubby that has the problems (and we bought a laptop 3 weeks ago I insisted on XP as the OS )
    Bobda Bilda (Chaos) - www.hzconfectioner.org.uk
    http://www.painefreecrafts.com - what takes up most of my spare time now..

  11. #11

    Default Re: Bye again guys lol!

    It's easy to run Horizons on Linux.

    EDIT: Actually, there are a couple of tiny issues I encountered that that page doesn't mention. Maybe I'll post a how-to.
    "Ohoh...someone is actually trying to sell something, I see an attunement coming. LOL" - Teto Frum


  12. #12
    Member Zexoin's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    France/Order (GMT+1)
    Posts
    1,837

    Default Re: Bye again guys lol!

    Quote Originally Posted by Xoshara View Post
    Maybe I'll post a how-to.
    That would be awsome, I plan to install Kubuntu on my soon-to-own laptop.

  13. #13

    Default Re: Bye again guys lol!

    Quote Originally Posted by Zexoin View Post
    That would be awsome, I plan to install Kubuntu on my soon-to-own laptop.
    Done. ^_^

    <Viagra for post length>
    "Ohoh...someone is actually trying to sell something, I see an attunement coming. LOL" - Teto Frum


  14. #14
    Member Zexoin's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    France/Order (GMT+1)
    Posts
    1,837

    Default Re: Bye again guys lol!

    Thanks a lot

  15. #15

    Default Re: Bye again guys lol!

    just drop Vista already - nothing requires it as of yet, and it's no good until a service pack or two...

  16. #16
    Member Zexoin's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    France/Order (GMT+1)
    Posts
    1,837

    Default Re: Bye again guys lol!

    Quote Originally Posted by Amerelium View Post
    just drop Vista already - nothing requires it as of yet, and it's no good until a service pack or two...
    I would like to, but I can't for the time being... Easy answer, not so easy to do. I would like a Vista fix instead.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •