Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 33 of 33

Thread: Offline World Object Editing

  1. #21

    Default Re: Offline World Object Editing

    Yes running as admin worked! Thanks for the help!

  2. #22

    Default Re: Offline World Object Editing

    Ah glad it worked. Happy creating!
    Tempus fugit; aeternitas manet. ~Carpe Diem.~
    "Keep up the good work. It takes effort, but effort brings fulfillment."
    Never forget to appreciate each other and stay UNITED!

  3. #23
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    It depends which server board I think is which.
    Posts
    1,591

    Default Re: Offline World Object Editing

    Question. What happens if you crash? Or you need to work on something over multiple days? What then? Is there a way to save it? Printing local objects just throws them into a debug log.

    It seems you lose everything on log out.

  4. #24

    Default Re: Offline World Object Editing

    Any item youll find in sector files will work but the important part is the name of .agf and vector pos/rot/scale. An example:

    ENTITY_INSTANCE plant_collide
    {
    int id = 408573
    int ownerID = 4492
    int version = 18

    string name = "Dalimond Tree"

    vector pos = 42399.354, 15254.381, 35.019
    vector rot = 0.000, 0.000, 0.000
    vector scale = 1.700, 1.700, 2.000
    vector localrotation = 0.000, 0.000, 0.000

    int primitiveID = 53337

    int loadCategory = 2
    vector localrotation = 0.0000, 0.0000, 0.0000
    float loddistance2 = 100.00
    string model = "com_tree_cedar_canopy_large.agf"
    string model2 = "com_tree_cedar_canopy_large_lod.agf"
    int plotID = 6619136
    int plotID = 6619136
    }

    You would put that in sector_default file under the SECTOR_INFO and } part. Make sure to extend your compass to see coords to put the object in the game. once you have edited sector_default in world_cache folder,you can do /purgesectors and the object will appear where you put the coords. you can then use mouse to move the object where you want it. type /printpos when its selected and it will give you world coords that you can edit in your sector_default file. Hope that helps.
    When in offline mode and with developer pref on,youll be able to click on some things you cant normally like trees and rocks,use that and /mp (modelpeek) to find your favourite objects!
    One annoying thing about objects dragged with mouse: be sure to be above the object when you drag it. If youre below it it will likely not move or move very far away.
    Last edited by Tilithia; January 29th, 2016 at 01:29 AM.
    Tempus fugit; aeternitas manet. ~Carpe Diem.~
    "Keep up the good work. It takes effort, but effort brings fulfillment."
    Never forget to appreciate each other and stay UNITED!

  5. #25

    Default Re: Offline World Object Editing

    Just a heads up, devs are working on a new feature so when you do /printLocalObjects it will also add objects to sector_default.def to "save" your work for a future session. Stay tuned for a future release...
    Death points are temporary, Glory is forever!
    Need game info? Try: Istaria Reference (Info and Links to other resources)

  6. #26
    Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    It depends which server board I think is which.
    Posts
    1,591

    Default Re: Offline World Object Editing

    Thanks Ceg and Sal, I appreciate the kind responses.

    That's a lot of work though, Salwirk. I'm impressed you managed to create the entire dragon park by copy-pasting like that. I seriously lack the time (and a lot of the patience) for that.

  7. #27

    Default Re: Offline World Object Editing

    Something I've noticed over time while I was checking certain models/textures, it seems that going in/outside of certain buildings (tazoon library is an example) is almost a guaranteed crash for offline mode. Another building type I've noticed this with is the tutorial buildings (ex. "tutorial_dragon_cleric_room"), I will keep my eyes peeled for any other buildings that might cause similiar issues just to people know when to be carefull, but in general, just take care exploring (so far only the older) buildings while in offline mode.

  8. #28

    Default Re: Offline World Object Editing

    I noticed in offline mode you crash -everytime- you fall off something,be it a cliff or a tiny doorstep. so if tazoon buildinds are higher than ground and you walk out,youll crash. But also in offline mode you can shrink yourself much more than just 0.2. limit is 0.05 so I shrink my draggy to that to avoid crashing.

    I think you can crash everywhere,where dragon would start to fly on fall.
    Tempus fugit; aeternitas manet. ~Carpe Diem.~
    "Keep up the good work. It takes effort, but effort brings fulfillment."
    Never forget to appreciate each other and stay UNITED!

  9. #29
    Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    you'll find me everywhere
    Posts
    72

    Default Re: Offline World Object Editing

    I did everything right and I tried holding shift and F1 but when I try to move the objects, nothing happens. Did I do something wrong?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  10. #30

    Default Re: Offline World Object Editing

    Assuming you didn't accidentally insert the commands in the wrong place and the brackets are messed up, sounds like you forget to set this to true in clientPrefs_Launch.def:

    bool editingEnabled = true
    Death points are temporary, Glory is forever!
    Need game info? Try: Istaria Reference (Info and Links to other resources)

  11. #31

    Default Re: Offline World Object Editing

    Hello! i tried this editing today and i see in menus "NPC Edit"
    I tried it but when i load something or i wnat to create with it it crashes to desktop. What can i do to make it work?

  12. #32

    Default Re: Offline World Object Editing

    Uh also when i am in offline mode my draggy is walking even if it is supposed to stand. I mean he is walking but not going anywhere. Sorry i am not so good in english so i don't know what word mark this activity. He is just walking when i stop him and not pressing any key. How to fix this? Thank you for helping.

  13. #33

    Default Re: Offline World Object Editing

    So I just found this out today when trying to fix a crash that prevented me from even logging to the game. Is there a way to see a list of any and all the commands able to be used?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. AGF -> IGB = world model viewing [and editing?]
    By Fridlekh in forum Player Customizations
    Replies: 7
    Last Post: September 28th, 2015, 05:43 PM
  2. Istaria's world engine and Editing program
    By Donairian in forum Suggestions
    Replies: 6
    Last Post: June 9th, 2015, 12:09 AM
  3. Editing patcher image?
    By Star-Fyre in forum Help (Question and Answer)
    Replies: 0
    Last Post: August 17th, 2005, 01:40 PM
  4. Replies: 12
    Last Post: December 20th, 2004, 12:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •